چه چیز هایی را باید قبل از کاشت حلزون گوش بدانید؟

یازار :

+0 به یه ن

کاشت حلزون گوش، تعبیه یک وسیله الکترونیکی در گوش است که تا حدی شنوایی را بازیابی می کند. این دستگاه می تواند برای افرادی که در اثر آسیب گوش داخلی دچار کاهش شنوایی شدید شده اند و سمعک دیگر برای آن ها کارایی ندارد گزینه مناسبی باشد. بر خلاف سمعک که صدا را تقویت می‌کند، در جراحی کاشت حلزون گوش ، این پروتز بخش‌های آسیب‌دیده گوش را دور میزند تا سیگنال‌های صوتی را به عصب شنوایی برساند.


در پروسه کاشت حلزون از پردازنده صوتی که در پشت گوش قرار می گیرد استفاده می شود. این پردازنده سیگنال های صوتی را دریافت و آنها را به گیرنده ای که در زیر پوست پشت گوش کاشته شده ارسال می کند. گیرنده سیگنال ها را به الکترودهای کاشته شده در گوش داخلی (حلزون شنوایی) ارسال می نماید.

سیگنال ها عصب شنوایی را تحریک کرده و سپس آنها را به سمت مغز هدایت می کنند و در نهایت مغز این سیگنال ها را به عنوان صدا تفسیر می کند. اگرچه این صداها دقیقاً مانند شنوایی طبیعی نخواهد بود.

برای یادگیری تفسیر سیگنال های دریافت شده از کاشت حلزون به زمان و آموزش نیاز است. در طول یک سال استفاده از دستگاه، اکثر افراد با کاشت حلزون گوش در درک گفتار، پیشرفت قابل توجهی به دست می آورند. در ادامه نکاتمهم قبل از کاشت حلزون گوش را بررسی کرده ایم.

برای مطالعه ادامه متن به وب سایت دکتر علی کوهی فوق تخصص گوش، حلق و بینی مراجعه کنید.



کاشت حلزون گوش

یازار :

+0 به یه ن

کاشت حلزون  گوش، تعبیه یک وسیله الکترونیکی  در گوش است که تا حدی شنوایی را بازیابی می کند. این دستگاه می تواند برای افرادی که در اثر آسیب گوش داخلی دچار کاهش شنوایی شدید شده اند و سمعک دیگر برای آن ها کارایی ندارد گزینه مناسبی باشد. بر خلاف سمعک که صدا را تقویت می‌کند، در جراحی  کاشت حلزون گوش ، این پروتز بخش‌های آسیب‌دیده گوش را دور میزند تا سیگنال‌های صوتی را به عصب شنوایی برساند.

در پروسه  کاشت حلزون از پردازنده صوتی که در پشت گوش قرار می گیرد استفاده می شود. این پردازنده سیگنال های صوتی را دریافت و آنها را به گیرنده ای که در زیر پوست پشت گوش کاشته شده ارسال می کند. گیرنده سیگنال ها را به الکترودهای کاشته شده در گوش داخلی (حلزون شنوایی) ارسال می نماید.

سیگنال ها عصب شنوایی را تحریک کرده و سپس آنها را به سمت مغز هدایت می کنند و در نهایت مغز این سیگنال ها را به عنوان صدا تفسیر می کند. اگرچه این صداها دقیقاً مانند شنوایی طبیعی نخواهد بود.

برای یادگیری تفسیر سیگنال های دریافت شده از کاشت حلزون به زمان و آموزش نیاز است. در طول یک سال استفاده از دستگاه، اکثر افراد با کاشت حلزون گوش در درک گفتار، پیشرفت قابل توجهی به دست می آورند. در ادامه نکاتمهم قبل از کاشت حلزون گوش را بررسی کرده ایم.


برای مطالعه ادامه متن به وبسایت دکتر علی کوهی فوق تخصص گوش حلق و بینی مراجعه کنید.


گوش شناگر

یازار :

+0 به یه ن

گوش شناگر (swimmer’s ear) عفونتی است در مجرای گوش بیرونی که پرده گوش تا قسمت بیرونی سر را در بر می‌گیرد. این عفونت اغلب توسط آبی ایجاد می‌شود که بعد از شنا در گوش باقی می‌ماند و محیط مرطوبی را ایجاد می‌کند که به رشد باکتری‌ها کمک می‌کند.

فرو کردن انگشت، گوش‌پاک‌کن، یا اشیاء دیگر در گوش نیز با آسیب زدن به لایه نازک پوست داخلی که مجرای گوش را پوشش می‌دهد، می‌تواند منجر به بیماری گوش شناگر شود.

گوش شناگر، آماس و تورم گوش خارجی (otitis externa) نیز نامیده می‌شود. رایج‌ترین علت این عفونت، باکتری‌هایی است که به پوست داخل مجرای گوش هجوم می‌برند. گوش شناگر را معمولا می‌توان با قطره گوش درمان کرد. درمان سریع می‌تواند به پیشگیری از عوارض و عفونت‌های جدی‌تر کمک کند.


برای مطالعه ادامه متن به وبسایت دکتر علی کوهی مراجعه کنید.




پارگی پرده گوش؛ درمان آن به چه صورت است؟

یازار :

+0 به یه ن

پارگی پرده گوش میتواند خیلی ناگهانی زندگی شما را تحت الشعاع قرار دهد. برای مثال عفونت گوش میانی یا از دست دادن شنوایی از جمله عواقب این مسئله خواهد بود. البته که شرایط متنوعی چون باروتروما، صداهای بلند یا انفجار، ورود اشیاء به گوش و ... میتواند شرایط بروز آن را فراهم آورد؛ اما اگر شما نیز دچار این مشکل شده اید، نگران نباشید. درمان های موثری برای رفع این مسئله وجود دارند که در ادامه با آنها آشنا خواهیم شد.

علاوه بر آن میتوانید با تماس با دکتر کوهی، متخصص گوش، حلق و بینی سریعا این امر را برطرف سازید.

ولی در ابتدا، چه عاملی باعث بروز این مشکل میشود؟

علت پارگی پرده گوش چیست؟

چرا مراقبت از پرده گوش مهم است؟

عواقب پارگی پرده گوش چیست؟

درمان پارگی پرده گوش چگونه است؟

علت پارگی پرده گوش چیست؟

lmru_rupture_of_the_eardrum-how_is_it_treated2.jpg

دردهای شدید و ناگهانی در گوش یا گوش دردهای مستمری که به یکباره از رفع میشوند، اغلب همگی نشانه های این مشکل اند. با این حال، برخی این علائم را تجربه نمیکنند. اگر با علل پدیدار شدن آن آشنا شویم، قطعا از بروز علائم نیز در امان خواهیم بود.

عفونت گوش میانی

عموما عفونت گوش میانی منجر به انباشت نوعی مایع در گوش میانی شما خواهد شد. انباشت بیش از حد این مایع و فشار آن روی پرده گوش، یکی از علل پارگی پرده گوش است.

باروتروما

هنگامی که فشار هوای موجود در گوش میانی با فشار هوا در محیط اطرافتان متعادل نباشد، به پرده گوش فشار وارد میشود. حال اگر فشار به بیشترین مقدار خود برسد، پرده گوش آسیب خواهد دید. سفرهای هوایی، غواصی یا ایربگ های ماشین ها میتوانند علل ایجاد باروتروما باشند.

اصوات بلند (ضربه صوتی)

در موارد نادر، صداهای بلندی چون انفجار و شلیک گلوله میتوانند باعث پدیدار شدن این مشکل باشند.

ورود اشیاء به داخل گوش

چه کوچک و چه بزرگ، ورود هر شیء خارجی به گوش احتمال بروز این امر را بالا میبرد. گوش پاک کن، سنجاق مو و ... از جمله این وسایل اند.

ضربه شدید به سر

جراحات سنگینی چون شکستگی قاعده جمجمه عامل آسیب های متفاوتی به گوش میانی و داخلی مثل پاره شدن پرده گوش خواهد بود.

حال که با دلایل بروز این مشکل آشنا شدیم، بهتر است ببینیم کارکرد پرده گوش چیست و چرا باید از آن مراقبت کنیم؟

چرا مراقبت از پرده گوش مهم است؟

پارگی پرده گوش به شدت زندگی روزمره ما را تحت تاثیر قرار خواهد داد؛ زیرا این عضو از بدن دو وظیفه مهم دارد:

1.     شنوایی: زمانی که امواج صوتی به پرده گوش برخورد میکنند، این عضو مرتعش میشود. ارتعاش پرده گوش اولین مرحله در تبدیل امواج صوتی به تکانه های عصبی توسط ساختارهای داخلی گوش و سپس شنوایی است.

2.     محافظت: مسئولیت مهم دیگر پرده گوش محافظت از گوش میانی از ورود آب، باکتری یا هر نوع ماده خارجی است.

عواقب پارگی پرده گوش چیست؟

u21l_rupture_of_the_eardrum-how_is_it_treated3.jpg

در پی این اتفاق، مشکلات بسیاری گریبان گیر زندگی روزمره شما خواهند شد. به خصوص اگر پس از 3 تا 6 ماه از وقوع آن، خود درمان نشود. برای مثال:

ناشنوایی

ناشنوایی یکی از عوارض موقت این اتفاق است؛ یعنی پس از بهبود پارگی ناشنوایی نیز از بین خواهد رفت. البته مواردی چون اندازه و محل پارگی درجه نشنیدن را مشخص خواهد کرد.

عفونت گوش میانی

پارگی پرده گوش به باکتری ها اجازه ورود به داخل گوش را میدهد. حال اگر این پارگی بهبود پیدا نکند، در موارد نادر عفونت های متفاوتی میتواند افراد را به خود درگیر کند. بروز این امر نیز به معنای تخلیه مداوم عفونت و- در نهایت- کاهش شنوایی است.

کیست گوش میانی

اگرچه این عارضه نیز به ندرت اتفاق می افتد، اما باز هم شناخت آن خالی از لطف نیست. این کیست شامل سلول های پوستی و دیگر موارد موجود در گوش است که در گوش میانی ایجاد میشود که در درازمدت نتیجه ای جز پاره شدن پرده گوش نخواهد داشت.

درمان پارگی پرده گوش چگونه است؟

hrvq_rupture_of_the_eardrum-how_is_it_treated4.jpg

به صورت کلی، درمان خاصی برای رفع این مشکل پیشنهاد نمیشود، زیرا در اکثر مواقع پرده های گوش طی 3 بعد از وقوع این امر بهبود پیدا میکنند. با این حال، بنا به تشخیص پزشک معالج داروهایی چون آنتی بیوتیک برای جلوگیری از بروز عفونت یا درمان آن تجویز خواهد شد.

جراحی نیز دیگر گزینه برای درمان است. این نوع جراحی ها عموما سرپایی بوده و طی آن جراح تکه ای از بافت بدن خود بیمار را به پرده گوش متصل میکند تا روند درمان هرچه بهتر پیش گرفته شود. البته زمانی جراحی به عنوان تنها گزینه درمان اتخاذ میشود که ابعاد پارگی بسیار بزرگ باشد یا لبه های پرده گوش را درگیر کرده باشد.

اگر شما نیز از پارگی پرده گوش رنج میبرید و به دنبال موثرترین راه درمان هستید، همین امروز با دکتر کوهی، فوق تخصص گوش حلق و بینی در ونک، توانیر، خیابان ولیعصر، ساختمان پزشکان دی تماس حاصل فرمایید. دانش بسیار، تجربه بالا، استفاده از کارآمدترین روش های درمان و پیشرفته ترین تجهیزات رمز بهبودی هر چه سریعتر بیماران ما است.

منبع:

webmd

mayoclinic

دکتر مهندس



تومور پاراگانگلیوما چیست؟

یازار :

+0 به یه ن

 

تومور پاراپانگلیوما یک تومور نادر با رشد آهسته است که تقریبا به فئوکروموسیتوما (یک تومور نادر و غیرسرطانی است که یکی از غدد فوق کلیوی را درگیر میکند) شباهت دارد. درست مانند فئوکروموسیتوما، منشاء این تومور دستگاه عصبی سمپاتیک یا پاراسمپاتیک است و به علت تعدد هورمون های کاتکول آمین تشخیص داده میشود. درواقع حضور بیش از حد این هورمون ها علت پدیدار آمدن علائم این تومور است.

اگر متاسفانه به این تومور مبتلا شده اید و به دنبال یک درمان موثر هستید، با ما در ادامه این مطلب همراه باشید. علاوه بر آن، میتوانید با تماس با دکتر کوهی، متخصص گوش، حلق و بینی مشکل خود را مطرح و برای درمان آن هر چه سریعتر اقدام فرمایید.

علائم این تومور چیست؟

درمان تومور پاراگانگلیوما به چه صورت است؟

علت ابتلا به این تومور چیست؟



علائم این تومور چیست؟

بروز علائم در همه افراد یکسان نیست و این مسئله زمانی جالب میشود که همه بیماران علائم را نشان نمیدهند! با این حال رایج ترین نشانه های این تومور عبارتند از:

  • فشار خون بالا
  • ضربان قلب سریع
  • تعریق
  • سردرد
  • لرزش

پس از مراجعه به پزشک، برای تشخیص هر چه دقیقتر آزمایش هایی نظیر آزمایش ادرار و خون انجام خواهد گرفت تا سطح هورمون های شما تست شود.

البته در برخی از مواقع عکس برداری هایی چون MRI، CT scan و PET نیز ممکن است صورت بگیرد. نتایج این تصویربرداری ها نشان میدهد که تومور پاراگانگلیوما در کجا واقع شده، چه ابعادی دارد و آیا در بدن گسترش یافته است یا خیر.

درمان تومور پاراگانگلیوما به چه صورت است؟

درمان این تومور تخصص پزشکان مختلفی چون اختلالات هورمونی، گوش حلق و بینی و متخصصان تومورهای عصبی و غدد درون ریز را نیاز خواهید داشت. با این وجود، با مرسوم ترین روش های درمان در ادامه آشنا خواهیم شد:

  • دارودرمانی: با توجه به تشخیص پزشک، داروهایی برای کنترل علائمی چون فشار خون بالا تجویز خواهد شد.
  • صبر و مشاهده: در برخی از موارد سرعت رشد تومور بسیار کند است. طبق نظر دکتر در این شرایط بهتر است تا درمانی برای آن صورت نگیرد و صرفا به صورت منظم فعالیت تومور تحت نظر باشد.
  • جراحی: پس از تشخیص ابتلا به این تومور، متناسب با سطح آن و شرایط شما جراحی گزینه ای برای برداشتن تومور و بهبودی بیمار خواهد بود.
  • پرتودرمانی: این درمان نیز برای پیشگیری از پیش روی تومور انجام میشود. طی پرتودرمانی، علائم از بین خواهند رفت.

علت ابتلا به این تومور چیست؟

تومور پاراگانگلیوما معمولا یک تومور خوش خیم است ولی در موراد نادر میتواند سرطانی شود و در سرتاسر بدن فرد بیمار گسترش یابد. احتمال بروزشان در هر سنی وجود دارد اما بزرگسالان بین 30 تا 50 سال بیشتر در معرض این بیماری هستند. طبق مطالعات علت خاصی برای این بیماری مشاهده نشده است، اما ژنتیک بی تاثیر نیست.

این تومور میتواند توسط ژنتیک به نسل بعدی منتقل شود، اما این یک امر همیشگی نیست. همچنین لازم به ذکر است در صورتی که اینگونه باشد، احتمال بروز دیگر بیماری های ژنتیکی چون نوروفیبروماتوز نوع 1 نیز وجود خواهد داشت.

اگر متاسفانه به تومور پاراگانگلیوما مبتلا شده اید، میتوانید همین الان با دکتر کوهی بهترین فوق تخصص جراحی گوش حلق و بینی در تهران تماس حاصل کنید. آدرس مطب: ونک، توانیر، خیابان ولیعصر، ساختمان پزشکان دی

mayoclinic

pheopara

cancer


  • [ 1 ]